Thursday, December 23, 2010

Tutorial Microsoft Word 2007

Aku tau sekarng ni ramai tang dah guna Microsoft Office 2007 walaupun yang 2003 pun tak berapa nak reti lagi..bukan apa al-maklumla kena lah up-to-date kan..orang pakai kita pun nak pakai..Tapi tak tau sgt component dlmnya..Skrg yg lagi latest Microsoft Office 2010..chewaahh..Pada entri lepas aku ada tunjuk Tutorial Microsoft Word 2003. So skrg utk Word 2007 pulak.

Moh lah kita tgk cara nak save guna password utk Microsoft Word 2007 punya..Mula-mula mcm biasa buka Microsoft Word 2007 korang dan taip..suka hati korg nak taip apa..yang aku taip adalah "Tutorial save with password utk Microsoft Word 2007"



Next step plak adalah korang pegi kat penjuru belah kiri korang klik button bulat tu pastu akan kuar menu..dan pegi kat Save As.


For Your Information:
Biasanya point mouse kat Save As tu akan kuar a) Word Document  b) Word Template 
c) Word 97-2003 Document  d)PDF or XPS
e) Other Format

aku nk sentuh kt sini pasal Save as Word 97-2003 Document..menda ni nak guna bila korang nk bukak atau print kt laptop/pc yang tkde install Microsoft Office 2007..so korang kena down grade file korang dr version 2007 ke version yg lebih lama sket..klu korang tak save cmtu pastu nk print kt pc org len alamak mmg tkleh nk bukak punya..

Ok seterusnya dah tekan Save As tu akan keluarlah box cm kt ats..korang pegi kt Tools>General Options.


Dgn automatiknya akan keluarlah General Options punya Menu Box..kat sini masukkan lah password to open>Password to modify>ok>pastu muncul lagi box Confirm Password-msk kan password yg sm pastu tekan je Ok.


Dah tekan ok akan kuar lagi box Confirm Password..msk kan lagi password sm pastu Save..Siap! Selamat mencuba lah ye..Version 2003 dan Version 2007.


2 comments:

Khumaera Ismail said...

rajinnye wat tutorial..

EzuWan Ilias said...

tutorial nie sgt berguna..baru tau cara nk wat psswd nie..xder lar xsiment kna curi je slalu..TQ...

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates