Wednesday, December 22, 2010

Bengap ayam

Apa korang nk panggil kpd pemandu yg tak reti bahasa? klu aku panggil bengap ayam je.Masuk lorong tak reti nk bagi signal..nak ke kanan pun tak reti nak bagi signal..pastu masuk lorong sesuka hati mak bapak dia je..klu accident tk ke pasal-pasal je kuar duit poket gaji. Dah ah duit gaji tk msk lagi..huhuhu..lum hujung bulan lagi.

Bek laki atau pempuan sama je...kita lelaki duk ckp lady driver..selalu salah kan pempuan..lambat lah..tk bagi signal lah..aku tgk sm je 2 x 5, 5 x 2, 3 x 2, 2 x 3 sama je, takde beza pun.



Aku selalu kena bila tang simpang tiga, kita nak ke kanan, pastu ada kete la dr arah kanan tu ..dah dkt ni kt simpang..tgk gaya mcm nk straight je so kita ni tnggu je lah..tkkan nk terus msk kan..pastu ngan muka selamba badak dia msk je lorong..oiiittt mangkuk tak reti nk bagi signal ker? klu ko bagi signal sng aku tk yah nk tggu ko dah terus je msk simpang tu..

Ni yang aku cakap bengap ayam ni..aku tak ckp ok.korang yang ckp.hehehe..aku takde niat pun nak panggil bengap ayam..tp mcm lah korang tk belajar ms ambik lesen dl kan..nak membelok silalah gunakan lampu signal. 

so kpd drive-drive kt luar sn tu termasuk aku sendiri guna lah signal ada semasa hendak belok ke kiri atau ke kanan..klu taknak gn korang buang je la lampu signal tu....tkde lah org len marah klu belok tk pakai signal pasal korang mmg dah buang lampu signal tu.ahahhaha..sori lah klu ada yang terasa.

6 comments:

Aizuddin Hanis said...

2 name die bebal...

Ayna Tan said...

bengap ayam
hehe

Adinda Amy Sensei said...

pemandu yang main hentam je tuuu...kadang leh menyusahkan pengguna yg lain...

kmvsblogger said...

tu lah pasal..hangin je

zety said...

tu namanye sengal.

wunny said...

pehhh..kang kalau accident dia bertanggungjawab takpe la jugak kan. =.=

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates