Saturday, October 30, 2010

Kelantan mencipta sejarah tersendiri..




Gomo kelate Gomo...Itu merupakan trademark bagi negeri Kelantan ...Hari ini dlm sejarah bg Kelantan apabila bt kali pertama menjulang Piala Malaysia 2010 setelah beberapa kali memasuki perlawanan akhir. Terkenal dgn panggilan Red Warrior nmpknya kali ini percaturan yg mereka lakukan menjadi apabila brjya mengecewakan juara tahun lalu iaitu N. Sembilan. Mungkin kali ini Kelantan dpt membalas dendam ats kekelahan mereka di tgn N. Sembilan pd tahun lalu.

Nampaknya ada peluang rakyat Kelantan cuti esok ni mahunya tidak klu dah tahun lepas x jd juara pun dpt cuti ni jd juara mesti Tok Guru Nik Aziz bg cuti paling kurang pun seminggu ni.hehehe.

Cuma aku rs apa yg perlu diperbaiki adalah sikap penonton yg suka melempar botol-botol kosong dan mercun di dalam stadium.





Nampaknya tahun ni Piala Malaysia akan diarah ke negeri Cik Wan Kembang. Ptg td pun aku ke Sri Petaling tp bukan utk ke Stadium Bukit Jalil, jalan mmg jammed giler. Dianggarkan 50,000 penyokong Kelantan dgn pelbagai aksi dan ragam berkumpul di Stadium Bukuit Jalil. Yg aku nampak byk penyokong Red Warrior je x nampak sgt pun baju Kuning si Kijang. Semangat juang yg begitu tinggi ditunjukkan walaupun ketinggalan pada awlnya.  Nampaknya aura Kelantan bt kali ini berbeza. Tahniah buat pasukan Kelantan!.


Terima kasih bt RTM sbb siarkan perlawanan ini. Aku klu diikutkan bukan layan pun tp bila dah final ni auranya lain sket. Tu yg layan tu..apa-apa pun " Majulah sukan utk Negara"



Bas terbalik dekat Genting Sempah




sumber gambar : Berita Harian
Terkejut aku tgk bite TV3 kol 12 td yg siarkan psl kemalangan yg berlaku di Genting Sempah. Tak silap aku enam maut manakala 21 lagi dilaporkan cedera selepas sebuah bas pelancongan yang membawa rombongan belia terbabas lalu terbalik di KM38 Genting Sempah dekat sini kira-kira 7.50 malam tadi.

Bas tu membawa 44 penumpang terdiri daripada ahli Belia 4B Kampung Siong, Baling dan dua pemandu bas itu berlaku ketika kenderaan itu menuruni Genting Highlands. Sebanyak tujuh jentera bomba termasuk dari Bentong, Kuala Lumpur, Selayang dan Taman Melawati berkejar ke tempat kejadian untuk mengeluarkan mangsa yang tersepit di bawah bas. Aku hrpkn yg len tu selamat lah kan..yg pegi tetap pegi.

Mangsa dibawa ke Hospital Bentong, Hospital Selayang dan Hospital Kuala Lumpur. Semoga kita akn lebih berhati-hati.

Berikut merupakan nama-nama penumpang yg telah menemui ajal. Al-fatihah buat mereka. 

Mohamad Khairy Mohamad Mazuki, 14;
Mohd Amirul Muhamat Isa, 13;
Mohamad Firdaus Rosedi, 16;
Mohammad Yussof A. Akhit, 16;
Mohd Ridzuan Husin, 17;
Muhd Fahmi Abdul Mustaffa, 17.

Meh kita tgk video sket..Video ni aku search kt YouTube. Baru je aritu tragedi 10/10/10 yg melibatkan bas berlaku, hari berlaku lagi. Nek seram plak bila pk2 nk nek bas klu cm ni kan.


Friday, October 29, 2010

Ada apa dgn kentut - Part 1






Sape yg x penah kentut?? Jgn nk tipu lah klu korang x penah kentut. Cuma yg mmbezakan kentut ni adalah bau citarasanya serta bunyi iramanya..samada dangdut, pop rock, jazz semuanya terpulang kpd tuan punya kentut. Aku bkn nk cite psl menda kotor kt sini cuma skadar hiburan shj. Utk part 1ni kita tgk dl Klasifikasi Orang Berdasarkan kentut.Pastu part 2 kang kita tgk plak apa itu kentut..ahaha..terbalik plak.Sepatutnya introduction kentut dl kan..Tp korang layaaaannn je lah k.aku yg tulis bkn korang.

ORANG YANG TIDAK JUJUR
Orang yang kalau kentut tp menyalahkan org len "Ko kentut eh??aku x kentut ye!!"

ORANG BODOH
Orang yang menahan kentutnya ber jam-jam

ORANG YANG BERWAWASAN TINGGI
Orang yang sedar bahawa kentut itu perlu dah sentiasa perlu kentut

ORANG SENGSARA
Orang yang nak kentut tp tak boleh kentut

ORANG MISTERI
Orang yang kalo kentut, org lain tak kan tahu punya..tiba-tiba ada bau semerbak.

ORANG GUGUP
Orang yang tiba tiba menahan kentut bila tiba saat kentut.

ORANG PEMALU
Orang yang kalo kentut tidak berbunyi dan berbau tp malu sendiri.

ORANG STRATEGI
Orang yang menyembunyikan kentutnya dengan tertawa terbahak-bahak..pandai cover ni..kentut sambil ketawa..hahahaha.

ORANG SEMBELIT
Orang yang kentutnya kuar sikit-sikit je

ORANG SOMBONG
Orang yang sering mencium kentutnya sendiri

ORANG RAMAH
Orang yang suka dan senang mencium kentut orang lain..x kesah lah berbau busuk ke x..layan je

ORANG TIDAK SUKA BERGAUL
Orang yang kentut sembunyi..dia akn g jauh2 untk melepaskn angin.

ORANG AKUATIK
Orang yang suka kentut di dalam air.

ORANG JUJUR
Orang yang ngaku kalo habis kentut..wei..aku kentut tau..ngaku tu..sape ada yg mcm ni.angkat tgn.

ORANG PINTAR
Orang yang boleh mengenal pasti siapa tuan punya kentut.hehehe..expert ni.

ORANG SIAL
Orang lain yang kentut tapi selalu dia yang disalahkan.

ORANG MUZIK
Orang yang kentutnya berirama muzik.Beralun-alun bunyinya.

ORANG INTERNET
Orang yang bunyi kentutnya seperti bunyi modem

ORANG BENGONG
Orang yang suka kentut kt muka org len.mmg bengong lah org ni.hehehe..jgn marah ye. Aku x ckp ye.
 













hahahaha...amcm??korang pilih lah mn satu yg mana kategori tu.nantikan sambungannya nanti.

image source: google image

Thursday, October 28, 2010

tak sapai seminggu harga blog aku dah RM135,023.66

 WOWW!!!.. RM135,023.66 leh jual ni..byr duit umah pun lepas ni..hehehe..Tp ada ke org nk beli blog aku ni. Len lah power cm facebook ke..twitter ke kan..pada sape nk try tgk valution blog korang leh lah g kt http://bizinformation.org/my/


Aku sj2 je test menda ni.Suka-suka je...mahal juga ni harga blog aku.kikikiki...ada sape sudi beli ker?

klu org kampung tnya korang keje apa??nk jwb apa ye..

Biasanya klu abis blaja ke..tkpun x abis blaja ke mesti blk kampung makcik-makcik ada yg sibuk tnya skrg keje apa..pastu klu ada yg keje biasa2 tu mesti ckp "ala keje besa2 je makcik"..so klu ada sape2 yg keje dlm kategori kt bwh tu aku sarankn korang jwb je apa pertnyaan makcik-makcik tu.

Nak tau cmner meh bc lagi k. Kat sini aku bukanlah nk mengajar korang menipu psl keje tu sebenarnya sm je cuma lebih power je lagi.Aku confirm pasni makcik-makcik kt kampung tu xde kecoh and sibuk-sibuk dah nk tau apa pekerjaan kita.hehehe..Aku confirm pasni diorg xkn tnya punya.Almaklumlah kita kn jaga air muka juga kan, pastu yg tnya tu plak mak awek yg korang suka plak.hehehe..

Klu korang keje cleaner skrg ni..korang ckp lah yg korang bekerja sbgai "Floor Engineer".

Klu korang keje sbgai Paramugara/ri ckp lah korang keje sbagai "Flight Assistant".


Klu keje tukang masak, tukang bancuh air atau cuci pinggan bgtau je keje sbgai "Kitchen Crew".

Klu keje sbgai jurujual korang bgtau keje sbgai "Sales Executive".


Pastu klu korang keje sebagai secretary tukar je nama jd " Personal Assistant".
 
Cm member-member aku ramai yg keje sbgai pustakwan..org-org kampung ni selalu ingat keje cop buku..korang leh ckp keje sbgai "Information Officer".

Yg bestnya lg klu keje sbgai tukang kutip hutang korang ckp je korang "ALONG" hehehe..
Amcm ok ? Klu tk brapa nk ok tu korang pandai-pandai lah nk ckp apa pun.x pun terus terang je kt makcik-makcik tu. Tp apa-apa pun x kesah apa keje korang asalkan HALAL.

Charlie Chaplin's time traveler

This morning I have read one interesting story on the newspaper and the title is " Time traveler" caught on film. I don't not whether to believe on this kind of story or not but you can see that video on the Youtube.  

The scene can be found in Chaplin's The Circus movie (1928) and it shows a person with a dark hat holding their cupped left hand to their ear and talking as they walk through a scene. 

You can see the slow motion on youtube if you don't believe it. Maybe she use Iphone 4..the newest technology.hehehe.. 

Is it true that we can go back to the past or future?? Is it the Time machine exist??? I have no answer on that questions.  

Click here to view the video Time traveler

Wednesday, October 27, 2010

kita perlu control macho bila...





Ms bila sbnr kita perlu btl2 control macho? sini aku nk share sket ngan korang..maybe korang leh practice kan lah ye bila korang ada dlm situation yg berkenaan.

Kita perlu control macho bila...
1. Tgh2 korang berjln tiba2 terjatuh atau terlanggar batu ker..korang kn pura2 yg korang tgh bersenam..bt sit up ke..pamping ke..tk pun korang bgn semula dan korang bt2 jth lg supaya nmpk cm korang ngah wat lawak..pdhal x lawak pn.

2. Bila korang nek bas tiba2 tersadung sbb bas laju ke..korang kena jerit atau marah knp tolak2 ni!!!????...walaupun smemang xde org pun kt blakang korang atau yg ada hanyalah pemandu bas shj.

3. Mgkn korang ada berjln kt mn2 cnth cm shopping complex ke..bus station ke..pastu tergelicir, apa yg korang wat adalah pura-pura pengsan agr org len akn tlg angkat korang. so x la malu kan.

4. Aku kdg2 pernah terjth tangga..sakit woooo..tp klu ada org ramai ms tu korang dah jth tu korang buat2 lah korang ngan berlawn ngan makhluk halus ke..konon2 kena rasuk ke..
lagi apa eh??aku pun x tau.hehehe..korang pk lah sendiri lah ye..x pun bg je lah idea apa yg patut.

Tuesday, October 26, 2010

Aku dan bantal bushuk





Nur Iman bersm bantal barunya

Bantal bushuk????!!!!!aku tau ramai yg ada bantal bushuk ni.hehehe..Apa yg best ngan bantal bushuk ni? Mesti pd sesiapa yg xde bantal bushuk ni x tau apa yg bestnya ngan bantal bernama bushuk ni..ataupun korang sbnrnya x pasan yg korang sbnrnya memiliki bantal bushuk.

Ni aku cite sket pengalaman ku sehingga darjah 5 brsm bantal bushuk..Bantal bushuk aku tu mmg best giler, empuk je klu letak kepala kt atsnya..ada bau yg mmg best giler yg mmbuatkan aku asyik.hehehe...pastu klu xde bantal ni aku confirm ssh nk tido..Tp skrg xde lah psl x lm pastu mak aku buang bantal tu psl terlalu harum sgt sapai xleh bt apa dah.

Apa yg korang  leh wat ngan bantal bushuk ni??Aku tau ramai yg lakukan apa yg aku wat ms kecik2 dl..antaranya dgn ada bantal buchuk tu kita boleh menjelajah ke serata dunia.Mcm mana plak tu?? Ha tu lah korang yg xde bantal bushuk mesti x tau..Klu korang tgk kt bantal tu atau buka sarung nya..korang akan dpt tgk tempat2 yg menarik yg pemilik tu dah melawat..ada byk peta negara..ada negara Perancis, Brazil, Thailand and mcm2 negara lg.hehehe..Lg bet klu bantal tu x penah dijemur kt pns atau sampulnya dicuci.hehehe.

Bantal bushuk ni merupakn peneman bg pemiliknya..sesetengah tu sapai xleh tido klu xde bantal bushuk dia. Tu yg ada sanggup bwk pegi ke mana2 pun klu bercuti.. Bukan pe kecian kt bantal tu tggl sorang2 kt umah..hehehe.

Biasanya dgn bantal ni gk korang pegi melombong..melombong apa??Apa lg klu bkn lobang idung korang..Korang gunakn ujung2 bantal tu men msk dlm idung..hehehe. Syok je rs.hehehe..

Aku tau satu lg menda yg korang besa buat ngan bantal bushuk ni..biasanya korang cium lama2 bantal tu. Bg sesetengah2 org mmg ckp eeeeeeiiiii..busukkkkkkk!!!!...kotorrrrr!!!...tp bg pemiliknya tersgt best..harummmmmm...aku tau la psl aku penah ada dl.

Mgkn sehingga arini masih ramai lg yg menyimpan bantal bushuk diorg..ada yg sapai kawin pun nk tido ngan bantal bushuk lg..ahahaha..yg tu aku x tau nk ckp apa lah.Tu bukan tabiat tu mmg dan buang tebiat dah tu..Mesti korang pun ada kisah ngan bantal bushuk kan..share lah sket kt comment...mgkn bg yg x penah ada tu bc je pastu try tgk abg atau kakak atau adik korang mesti ada punya. Try pinjam and ambik bau..hehehe.
Bantal br beli kt pasar mlm Semarak..heheh.. x lm jd bantal bushuk ni.

Sunday, October 24, 2010

Menyingkap dunia mak nyah





Mak Nyah?? sape Mak Nyah dan apa punca mereka jd seperti itu?Adakah mereka mmg ingin dilahir sedemikian?Mengapa aku ingin membangkitkn peerkara yg agk sensitif ini?Sbnr motif aku skdr ingin berkongsi maklumat yg aku perolehi semasa projek Multimedia ku sms di UiTM dulu mengenai dilema seorang Mak Nyah..meh kita menyingkap dunia mak nyah

Projek Multimedia ini merupakn projek berkumpulan bersm tiga yg len iaitu Pn Mun..Cik Mar dan Pn Yam.(credit utk mereka semua).Aku ketua ye utk projek ni..hehehe.

Utk pengetahuan korang, Mak Nyah bukanlah sekadar isu pakaian,gaya hidup,tukar jantina dan sebagainya tetapi ia merupakn perasaan/naluri dan pemikirannya tidak sama dengan fizikal dan jantina yang ada pada mereka. 

Bg memastikan projek kami berjy kami pergi sendiri ke Lorong Hj Taib di Jalan utk bg mendptkn kepastian dan mengenali dunia mereka sbnr..
Petang tu kami ke tempat yang dijanjikan pada pukul 6.45 petang. Hal ini kerana ketika ini sahaja Mak Nyah baru membuka perniagaan meniaga diri.Hehehehe..Senang je kan nak berniaga. Tanpa membuang masa kami terus bertanyakan soalan yang berkaitan kepada Sally, Liza dan rakan-rakannya( tu nama glamor diorg lah..nama sbnr aku x taulah kan):

Pendapatan lumayan

Mengikut Sally sudah hampir 5 tahun dia terjebak dengan kancah ini dan apa yang kami difahamkan adalah dia pada sebelah siang bekerja di pusat Salun dan petang hingga lewat malam dia dan rakan-rakan akan ke Lorong Haji Taib utk mencari pelanggan. Aku ada bertanyakan berapa pendapatan yang boleh diperolehi satu malam. Sally ckp semua bergantung kpd jumlah pelanggan dan apa yang diinginkan. Kebiasaannya utk ringan-ringan jumlahnya hanya dalam RM50 sahaja. Tapi kadang kala kurang jika ramai pelacur berada di kawasan itu. Nampaknya mereka juga bersaing.hehehee.

Perubahan Diri

Sbnrnya aku malu-malu juga kerana aku sorang je lelaki disitu walaupun hakikatnya mereka juga lelaki tetapi disebbakan perubahan yang telah dilakukan seperti memakai pakaian yang menjolok mata sehingga menampakkan d*d*. Nasib baik lah dalam fikiran aku mereka tu lelaki, nak termuntah pun ada.hehehe.Menurut Sally dan Liza mereka membuat pembedahan di Thailand dengan memasukkan implen dan suntikan bg menampakkan buah d*d* mereka.

Pelanggan yang setia

Terkejut juga aku bila bertanyakan ramai kaum lelaki yang begitu berminat dengan mereka ini. Ada juga dari golonganVIP, pegawai kerajaan, dan orang biasa. Tp mereka tidak mendedahkan identiti pelanggan mereka bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

Janji Berubah

Sally dan Liza memberitahu kami perasaan serba salah sering mengantui mereka apabila mengenangkan nasib mereka yang tiada pedoman. 

Jauh disudut hati mereka ingin ingin kembali ke pangkal jalan dan mempunyai keluarga, namun ramai orang yang diluar sana tidak dapat menerima keadaan mereka yang lembut. Malah keluarga mereka sediri juga menolak mereka. 

Akhirnya mereka hidup dalam dunia mereka sendiri tanpa ada yang mengendahkan mereka. 

Sally memberikan nasihat kepada kami dan adik-adik yang diluar sana."Jangan jadi macam saya ni, hidup tidak tentu arah,malah wang saya dapat pun tidak berkat.
Jadikanlah kisah hidup saya ni sbg pengajaran yang berguna. InsyaAllah jika diberi peluang saya berjanji akan berubah satu hari nanti,” akhiri Sally sambil merenung jauh, mungkin memikirkan nasib dirinya menjelang hari tua dan masa depan yang samar seperti kepekatan malam.

Bknlah kehendak mereka mnjd seperti siapa mereka hari ini, sewajarnya kuarga dan masyarakat tidak menyisihkn mereka, seharusnya kita mereka dibimbing ke jln yg benar.

Klu korang ada mengenali org mcm mereka ni atau ada terjupa kt mn2 ker, jgn nk try plak k, pastu jgn lah korang mengejek dan menghina mereka krn mereka jg manusia.


Ni antara Mak Nyah yg ada kt sn..


Saturday, October 23, 2010

monyet terlepas masuk Terowong SMART!!!



Monyet terlepas msk SMART???Biar btl..cmner leh terlepas msk aku pun pelik..Yg akak comey yg jg tol tu bg je msk...mesti korang pelik kan? aku pn pelik gk. Siap byr tol RM2 lg nk msk tu..

Motor yg masuk SMART tu mcm ni lah..
Sbnrnya ada brader bwk motor jual ais krim Mat Kool tu yg msk terowong SMART.Klu ikut2 kan..lori xleh msk..motor xleh msk apatah lg basikal...Serius aku tk tipu..aku sempat rakam gn handphone cap ayam aku bg korang tgk...tp kejap je lah psl aku ngah drive nk g ambik wife aku br blk dr team buiding.

Aku x tahu apa yg dia bg kt awek tol tu..bg aiskrim Mat Kool lah kot satu..Smmg nya tidak dibnrkn motosikal melalui SMART...Brader tu bukan shj membahayakn diri dia, bahkan org len termasuk aku sbb aku g rakam aksi dia..hehehehe..Sape suh aku rakam?Psl aku nk tnjk kt korang lah..klu x korang tkkn percy punya..Try tgk kt bwh ni..
 
Diingatkn skali lg, quality video tk lah sebagus mn..aku ambik pun senget, ngah drive pun..korang kena lah fhm k.

Aku nasihatkan pd mat-mat motor termasuk brader yg jual aiskrim jenis lain selain Mat Kool jgn sekali-kali masuk ke terowong SMART krn anda akan membahayakn nyawa org len, diri anda dan juga aiskrim anda jg..Ingatlah org yg tersyg dan Aiskrim anda dan korang pun jgn wat aksi rakaman cm aku bt tu..klu ikutkn bhy jg kan..hehehe..Peringatan dr kmvsblogger.


bila si isteri tiada dirumah si suami akan....

I'm sure that all woman out there will ask what my husband do when I'm not around?...Btl tak isteri2 atau pun bakal2 isteri. Actually you no need to worry, because I tell you what actually your husband do when you're not around and I'm sure that all guy especially husband2 setuju dan menyokong all my statement di bwh..So wives no need to worry anything if you leave ur husband at home..

Kebetulan plak hari Sabtu ni 23/ 10 / 10 wife aku ada team building ajuran company nya..so aku pun tggl berduaan dgn baby ku Nur Iman..So kuar lah topik ni..itu.. 

Meh kita tgk apa si suami lakukan bila tggl di rumah tanpa isteri..


Friday, October 22, 2010

korang mesti penah alami ni...

Klu korang perasan menda ni mesti selalu terjd punya..

1. klu time pakai bj color putih mesti sambal tkpun air teh tertumpah kt bj..Klu pakai bj color len x pulak nk kena.
2. Time dpt bonus atau ada duit lebih sket, mesti time tu handphone rosak lah..motor rosak lah..kete rosak lah..
3. Klu kena nk satu2 brg tu..mesti ssh btl nk jupa..td bila time xnk time tu lah byk je jupa atau available..
4. Time kita parking kete kt bahu jln, time tu lah polis tk pun DBKL dtg saman..klu time kita x parking kt situ xde plak diorg dtg..
5. Klu gayut handphone ms drive mesti polis ada kt sebelah ngah bwk motor..klu x gayut xde plak nmpk polis..


Btl x apa yg aku tulis tu??korang mesti penah alami kan..Tul x??Lg apa eh? Klu korang ada experience lebih kurang cm aku tu korang bg lah kt comment ye..Nk tau juga.

Readers or Followers?

"Follow ME! I'll Follow YOU!"...ahahha..Is it correct? Normally we will do this kind of thing.. Visit others blog and leave that statement in their chat box. Actually I'm also doing the same thing. Why? Of course he hope that guy will follow my blog. I'm sure a lot blogger do the same thing..

This morning something came in my mind...





"How do I get more followers or traffic for my blog?"

"Readers or Followers?"

Then, I search in google and you know what I find? After read blogger forum, I realised that the most important any blog is READERS..

You can have as much followers is you want..200 followers? 500 followers? 1000 followers? or only 1 follower? but can you ensure that all of your followers will read your post? I don't think so..but I doesn't means that follower is not important..hehehe..(korang kena follow aku gk tau) but if also need followers as Indicator that our blog is quiet famous..hehehe.

Now I realised that readers is more important..How? You have to get the attention of the world, and that means the search engines.

Here I what to shares with u all what I have read to get the search engines involved

1) Get your friends to link to your blog, where your blog is relevant.
2) Participate in forums, where your blog is relevant, and include the URL.
3) Comment on other blogs, in relevant comments, and include the URL.
4) Put relevant and useful content in your blog.
5) Some search engines may index your blog using the site feed.  Be sure to activate the feed.
6) When you have done all of the above, your blog will have some weight.  Submit your blog to the search engines, for indexing.
7) Post frequently, and keep the content of your blog moving.

Is it enough?? If not why dont you chek out HELP FORUM by youself. So interesting...Hopefully I can help you how to get traffic to ur blog and answer the questions which one is more important..Readers or Followers.

 

Thursday, October 21, 2010

Punggung besar kerana seks

Btl ker  punggung seseorang gadis tu akn kelihatan besar jika dia penah melakukan hubungan seks??Sbnrnya tak..ramai yg beranggapan bl tgk je punggung seseorang tu mesti anggap mcm si dia dah penah bt menda tu..

Alkisah sbnrnya adalh ukuran punggung perempuan berubah setiap waktu disbbkan oleh penambahan lemak, kurang bersenam atau kehamilan..Cian gadis2 punggung besar klu korang duk beranggapan x elok..Skrg korang dah fhm knp ada di antr diorg ada punggung besar ye..Ni adalah informasi untk korang..

Tonton TV Jana Wang??Btl ker

Pagi td member aku ada perkenalkn satu program iaitu Tonton TV Jana Wang.Nampak cm menarik kan???Aku pun sign up nk tahu apa menda sebenarnya...





Keahliaan aku adalah percuma...Tp klu aku nk naiktaraf status aku kn byr lah sket..So xpe lah cmtu aku xyah byr pun..Apa bgs2nya menda ni??Yg aku bc kt dlm tu adalah...


Klik Logo klu korang nk tau.....
Kita leh nikmati siaran tv tanpa had dari seluruh dunia tanpa bayaran bulanan , selamat tinggal astro. Disamping itu jika anda mahu anda boleh juga menjana pendapatan lumayan d up netwok ketika berhibur..Jadi jangan ketinggalan , jadilah yang terawal upgred ke ahli premium sekarang untuk download software menonton @ menjana wang segera.


Korang juga boleh membuat promosi link tanpa sebarang modal mksdnya x yh byr pun..jd ahli biasa pun boleh,senangkan !Anda akan mendapat downline yang akan berkembang dalam masa yang singkat saja sebab bisnez ni masih baru lagi. 

Downline anda akan berkembang dengan pantas sebab Tv upnetwork telah melebarkan sayapnya ke Brunei dan Indonesia.Jadi pasaran tidak terhad di Malaysia saja.


Itu adalah yg diorg tulis..Klu korang nk tahu lebih lanjut kena lawat sendiri lah website ni..Klu sign up pun bukan kena byr....so x slh lah aku sign up je..korang explorela klu nk tau apa kejadah menda ni..Klu menarik bgtau aku..klu x menarik pun korang komen lah kt sini..kita sm2 explore k..yg penting korang kn sign up tgk..meh klik sini klu nk tau lg..

Tonton TV Jana Wang

Gigitan cinta sebelum bebas

Giler punya perompak..boleh plak dia rompak sorang gadis tu pastu dia raba and gomol. Penjenayah tu berusia lewat 20-an menggunakan pisau Rambo utk mengugut mangsa.Kejadian ni berlaku pd pukul 11 mlm waktu gadis tu br pas abis keje kt belakang Hospital Sentosa, Jalan Chemor.

Pastu boleh plak diaorg g bwk ronda2sapai kt jalan chow kit pastu merampas wang yang dianggarkan RM300 selain telefon bimbit..Suspek stat meraba seluruh bdn mangsa pastu mencium dan menggigit lehernya berulang kali..ghairah sgt agknya sblm dia ditinggalkn di tempat yg diorg ambik.

Lepas tu, dia pun segera membuat laporan pd polis. Nasib bek lah dia tidak dirogol atau pun dibunuh. Rs seram je klu dipikirkn blk..tul x?harap2 gadis2..teman2 skalian berhati-hati apabila pulang lewat dr kerja..make sure berteman lah kan...nk bc lagi korang leh bc kat HMetro.

KORANG..Tolong ek..Hentikan gangguan ini terhadap lelaki...PLEASE..

KORANG..Tolong ek..Hentikan gangguan ini terhadap lelaki...PLEASE..





Ini adalah sekadar renungan bersama...Renung-renungkan dan selamat beramal

Pakai tudung tapi bertelanjang
Itulah gaya orang sekarang
Mana tidaknya, ukuran body semua terang-terang
Yang mana kendur Yang mana tegang


Baju nipis nampak bayang
Peha gebu saja ditayang
Lebih baik tak pakai baju senang
Dah tentu boleh tunjuk terang-terang

Baju ketat seluar sendat
Pakai tudung just ikat-ikat
Dari mula memang bukan adat
Disudut agama pun gaya tak berkat

Tudung jarang baju nipis
Pakai sikit boleh nampak ‘garis’
Mata orang terbeliak, kita membengis
Bila kena kutuk, kenapa menangis

Lengan pendek blaus gantung
Jeans ketat melekat dipunggung
Jadi orang Islam ni sebenarnya beruntung
Agama tak suruh berbungkus macam pocong

Apa rasanya, kepala bertudung, kain terbelah
Kalau takat rambut orang kurang ghairah
Lain kalau peha gebu atau ternampak lurah
Mata yang memandang boleh keluar darah


Kebaya ketat, kain terbelah
Ikat tudung macam tak sudah
Nak ikut suruhan agama memang tak mudah
Tapi Islam sebenarnya indah

Tutup aurat bukan suruh berselubung
Sampai tak nampak muka dan hidung
Yang faham tuntutan amat beruntung
Taklah bersungut mulut pun muncung

Dah kalau mula minat nak bertudung
Cubalah sesuaikan apa yang disarung
Kalau masih rasa jiwa tu ‘mendung’
Maknanya nafsu tu belum dapat dibendung

Bertudung itu bukan satu paksaan
Ianya lebih kepada keinsafan
Selalunya nafsu masih dikuasai syaitan
Itu la pasal fesyen pun yang bukan-bukan

Asal menutup aurat itu tuntutan
Kalau dianggap susah, tu sebab bosan
Yang ye nya hati tak berkenan
Tu yang berjela-jela mencipta alasan

Menutup aurat satu syariat
Kepada agama kita taat
Hidup berkat pahala berlipat-lipat
Didunia selamat, di akhirat hebat

Dalam tiap perbuatan, kita mulakan dengan niat
Gitu juga bertudung, janganlah konon nak tunjuk taat
Alamat pahala lebur, dosa bertingkat-tingkat
Mentelah pula berfesyen tak kena tempat

Baik tak bertudung kalau hanya nak rosak imej
Walhal Islam suruh pakai yang sopan dan manis
Dah kalau takat pakaian ngalahkan pengemis
Atas tutup, bawah buka, ni apa punya jenis?

Kita memang hidup dalam era serba maju
Sungguhlah iman tak dinilai just ikut baju
Kalau bertudung tapi pakai yang ‘gitu-gitu’
Kita pun susah kenal, manusia ke hantu

Banyak salah faham bila mula bertudung
Maknanya no fesyen-fesyen only the baju kurung
No more pant suit, kebaya or kebarung
Dah kalau gitu lebih baik duduk berkurung

Bertudung bergaya biarlah yang sempurna
Tak jadi bahan kutuk, jangan pula menambah dosa
Pun tak usahlah juga terlebih gaya
Islam itu suka yang sederhana

Kenalah pula kita wanita bekerjaya
Fesyen busana muslimah yang paling kena
Kalau rasa nak letak kaler, tu yang paling asas je
Sebab agama sendiri menggalakan kita selesa

Mana tidaknya, bila bekerja kita bergaul semua
Kalau sendiri memandang muka pun layu je
Orang dok mengata, kita pun rasa terhina
Dah kalau ‘put color’ jangan macam ‘rainbow’ pula


Siapa kata kita tak boleh berwarna
Tak caya cuba tengok semua pendakwah kita
Ustazah-ustazah mereka tetap juga bubuh kaler
Taklah sampai mengancam, cuma biar nampak ‘bernyawa’

Tu sebab kita buat kerja semua dengan niat
Jadi terserah budi bicara tuan punya jasad
Dah kononnya bertudung tapi hati masih jahat
Baik tak le payah berpura nak tutup aurat

............................................
............................................

Menarik x???Klu korang nk bc lg klik link kt bwh ni. Dia adalah org yg berhak siarkan semua..aku copy sket je utk tantapan semua....

Nk bc lagi klik kt sini ye..Credit pd Owner blog http://ikan-lemas.blogspot.com

Wednesday, October 20, 2010

Tip klu lift rosak..

Aku rs klu korang yg tggl kt umah flat mesti penah alami menda ni, iaitu klu nak trn lift mesti kn nek ats dl.Laaa..knp plak kena nek ats dl br dpt trn???Pelik-pelik..tp itulah realiti klu lift ada 2 tp 1 rosak. Cmner tu???1 bangunan ada 15 Tingkt...

cmni lah keadaan klu lift rosak--credit pd owner picture ni

Perkara ni aku slalu sgt dah alami and for you all punya information aku  duk tgkt 11..dan apa yg aku pasan adalh klu lift 1 je yg ok mesti mesti full je klu nk trn...Tekan kali kedua pun full lg..kali ketiga full lg bila nk trn..Pikir punya pk..rupa2nya penghuni2 kt tingkt bwh ni dah nek lift dl and g ke ats..Tu lah psl penuh, psl diorg tau klu diorg x nek ats dl confirm punya akn penuh bila time trn.


So skrg ni aku dah tau dah apa nk bt klu 1 lift rosak, ni lah petuanya korang nek ats dl n br trn..klu x jgn mimpi korang nk sapai tmpt keje on time. Yg management pun satu hal, apahal x service lift tu selalu..duit maintenance dah byr dah kan..and lift ni pun satu time pagi org nk g keje br nk rosak, apsl ko xnk rosak time mlm ke..tghari ke..


InsyaAllah..ujung bulan ni kami sekeluarga akn msk umah sendiri dah...So skrg korang tau lah ye apa nk wat klu lift tmpt korang rosak time pick hour iaitu time nk g keje.

Tuesday, October 19, 2010

Nape Pontianak Malaysia, Indonesia and Omputih tak sama yer??

Skrg kol 10.40 mlm and br pas tgk Vampire Diaries..Sonok gk layan cite antu ni. Skrg dah jd trend duk siar cite antu je kan. Pasan x? Mcm-mcm lah cite cth cm "Pontianak harum sundal mlm","kekasihku seru", "Anak Pontianak", rasukan pe ntah yg terbaru skali kt TV3 skrg ni..yg aku ingat rasukan je psl x layan pun. Tp ni bukan nk cite psl anak pontianak yg penah mencipta sjrh tu ye yg nama dia stat huruf Z tu ye..Ni btl2 cite psl pontianak ni,tp tulah korang pasan tak nape pontianak  kt Malaysia len dari Indonesia pastu mmg lg jauh berbeza dr yg Omputih punya??





VS
Gmbr ni aku search kt google..jgn pdg lama2 time mlm ye..
Beza antara Vampire kt Asia VS Barat adalah:
- Klu Omputih mesti xleh kn cahaya matahari sbb nanti diorg terbakar.
- Pastu diorg sk gigit n isap darah org.
- Klu bekalan darah x ckp diorg g rompak kt bank darah..pastu simpan dlm peti sejuk br sdp minum.hehehe.Yg Asia rsnya stakat takutkan org je kan.
- Pastu Pontianak Omputih ada lelaki and wanita cm kat belah Asia ni rsnya Pontianak pempuan je..yelah tgk kt tv/filem2 mesti pempuan je yg lakonkan watak tu.
- Pontianak Omputih mesti tggl kt umah yg besar2 n kaya..klu Asia punya kt belakang pokok x pun ats pokok la kot.
- Pontianak Omputih org x tkt pun, bakal rs jth hati adalah.cth cm pelakon TWILIGHT SAGA: ECLIPSE lakonan Kristen Stewart, Robert Pattinson and Taylor Lautner. Cun and Ensemand ramai yg tergila-gilakn lah diaorg ni..Cm Malaysia or Indonesia aku sure pasling kurang pun mesti tutup mata sebelah xpun tutup telinga psl tk thn dgr org menjerit kt dlm panggung wayang, walhal xde lah seram sgt...
- Klu Pontianak kt Malaysia tkt ngan Ayat Suci Al-Quran, cm Omputih punya tkt ngan bawang putih x pun s****b. 
- Pastu pontianak Asia ni besa pakai kain warna putih je, maybe x ckp duit nk beli kain warna len agknya..yelah x keje..asyik kaco org je. Yg Omputih ni besanya keje xpun ada harta pusaka yg byk, tu yg leh tkr2 bj tu.
- Pontianak Asia ni rsnya guna tepung gomak kot tmpl kt muka tu.hehehe.nk kasi putih.

Yg tu lah yg aku tau..mgkn ada lg bezanya..korang th lg..korang tmbh lah kt ruangan komen ye..mmm nape aku tetiba duk cite psl pontianak plak mlm2 ni..huhuhu..so korang sblm tido nanti bc doa tido, ayat Kursi and Al-Fatihah lah ye..mn lah tau termimpi-mimpi lak.

Bila kompang dipalu...

Selamat pengantin baru.
Selamat berbahgia.
Selamat ke anak cucu.
Selamat sejahtera.





Itu merupakan antara bait-bait lirik lagu yg sememangnya famos yg didendangkan oleh Saloma dan dipsg ketika hari perkahwinan. Sebelum tu meh kita tgk sket koleksi-koleksi gmbr yg dah disnap oleh abah ms hari penikahan "Azmin & Nora".Utk makluman semua Nora ni adalah sepupu abah merangkap mak long Nur Iman.

Hari Pernikahan (9/10/10)
Pd tarikh 09/10/10 maka scr sahnya Nora yakni Mak Long Nur Iman mnjd isteri yg sah kpd uncle Azmin apabila Ijab & kalbu telah selamat dilaksanakn dgn sekali lafaz di masjid Sungai Besar. Alhamdulillah....akan bertmbh lg umat Nabi Muhamad x lm lg ni.hehehe. Ibu n Nur Iman x ketingganlan ucapkn tahniah.

Skrg Moh kita tgk warna-warni hari persandingan Nora dan Azmin(Boy) pd 10/10/10. Tarikh keramat ni, pasni mmg x jumpa dah tarikh ni.

Hari Persandingan (10/10/10)

Rombongan penganti terpaksa melalui 3 tol nk masuk balai bomba ni. Almaklumlah Pak Long ahli bomba.
Pengantin lelaki dihalang laluan oleh Abg Hulk Hogan versi Malayu.hehehe..Antara gimik-gimik yg ada. Ha ingat senang nak ambik anak pempuan org cmtu je.hehehe


Setelah 3 halangan berjy dilalui akhir 2 hati ini dipertemukan.
Sama cantik, sm padan, bak pinang dibelah 2 bak kata org.


Sekarang meh kita tgk plak belakang tabir utk majlis perkhwinan diorg ni.



Abang, Kakak Buburnya diSINI!!!!!. Yg sedihnya x ramai yg nmpk walaupn signboardnya dah ditulis. Terpaks ditukar dkt ngan Nasi n lauk-pauk.huhuhu


Pak Lang(kanan) : Ko jg elok-elok ank sedara aku tu!!!!
Pak Anjang( kiri) : Sabar Lang -sabar.Malu org tgk ni.
Pak Cik Halim (bj pink) : Mak okey je.

Pak Lang(kanan) : Aku bkn apa, ni nk tnjk jari aku kecut dah ni.Dr smlm basuh pinggan ni.huhu.
Pak Anjang( kiri) : mmmm..ingat ko nk marah dia(pengantin) td

------------------------------------
Hehehe, Pak Lang, Pak Anjang n Pakcik Halim jgn marah ye..Gurau je.

Ketibaan Tok, Pak Long and Makcik Timah dr Penang. Ni Penang mai tau
Nur Iman sempat bergmbr ngan Tok dan Makcik Timah
Ni plak acara cabutan bertuah bg ajk-ajk kenduri.

Ha Nur Iman pun pakai baju Pink jg,amcm bergaya and cantik x sy??

Ayam golek yg tgh digolek.hehehe.Nyummm-nyummm sodap ni

Adik pengantin pempuan yg dipapah oleh abg Hulk Hogan.Sj je nk tnjk kuat lah tu



Ni gmbr Nur Iman brsm Tok Ma n nenek-nenek muda dan makcik-makcik.

Ni lah Nek Yang Nur Iman..

Abah bsh pinggan ke main air tu.hehehe

Ni plak gmbr pengantin lama bersm anaknya.hehehe



Bapak pengantin perempuan yakni Tok Long Nur Iman tidak ketinggaln melepas gian menyanyi. So kpd sape2 nk dgr lagu penuh, sila dptkn CD/VCD di pasaran Bomba.hehehe.Sorilah ye psl quality video agk kureng psl tgkp gn hp murah abah.hehehe

-TAMAT SUDAH-

Alhamdulillah, semuanya berjln lancar, dan dikesempatan ini kami ingin mengucapkn "selamat pengantin baru" kpd Azmin and Nora, smg kekal hingga ke akhir hayat dan cepat-cepat bg Pak Long n Mak Long cucu.hehehe

Semuanya RM68.00....

Fuh..dpt RM68 tu...Tp bukan nuffnang kasi k, tp Doktor Hoh, Klinik Pakar Kanak2 yg kasi.hehehe..Biasa ramai upload gmbr cheque dr nuffnang, tp aku len plak. Mesti korang ingat aku dpt check lah tu..Aku br je msk dunia blogging ni beberapa ari je, xkn leh dpt byk tu kan.hehehe..
   



Ni resit aku akn claim kt HRD  psl klinik ni bukan klinik panel

Ni lah ubat yg dpt Nur Iman, baby comel ku..cian dia demam br ni. So bwk lah g klinik pakar, sblm ni duk bwh klinik biasa x baik2 jg..Aku nasihatkn kt korang bttr klu demam  atau penyakit len yg berkaiatan dgn baby bek korang bwk terus g jupa pakar kanak-kanak..bukan doktor klinik biasa tu x ok, tp doktor pakar kanak2 ni mmg specialist dlm dia punya bidang..So dia tau apa penyakit baby n bg ubat yg btl kt baby ni..

5 jenis ubat Nur Iman = RM68.00....dpt ubat demam, selesama, batuk n kahak, antibiotik n ubat titis kt hidung sbb hidung Nur Iman tersumbat..ssh nk tido..byk sgt hingusnya..So skrg Alhamdulillah Nur Iman dah kembali sihat dah pun.

 Cian Nur Iman demam..Duk nangis je dia..yelah x chat..

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates