Thursday, November 11, 2010

Yang biasa ada dlm filem Hindi

AKu tau ramai juga peminat filem Hindi kt Malaysia ni, tak kira lelaki, wanita, makcik, pakcik, atuk atau pun nenek. Daripada pelakon hero yg lama yg terkenal dgn nama "Kapoor" sapai sekarang "Khan", filem Hindi seolah-olah dah sebati dalam jiwa masyarakat Malaysia. 
Sumber Google

Antara filem Hindustan yg ramai org ingat cite Kuch-Kuch Hota Hai..tul ke..tul la kot. Ramai kot yg tangkap leleh eh.So meh kita selidik sikit pasal filem Hindi ni..Apa yang biasanya anda lihat dlm filem Hindi ni.

1. Yang pertama dah tentu filem-filem Hindi ni menawarkan pelakon-pelakon yang ensem dan cun-cun agr ramai yg tgk, bek lelaki dan perempuan.cam Priyanka Chopra, Rani lah..Amir Khan lah..Shah Rukh Khan lah.wah hafal aku.
2. Biasanya kalau menyanyi mesti ada berpuluh-puluh penari back up yang dtgnya entah dari mana.
3. Pastu bila menyanyi lagi, mesti diorg menari kt byk tmpt dlm 1 lagu. Kejap tgk kt Malaysia..kejap kt India blk..kejap kt US.
4. Time menyanyi lagi, diaorg mesti akan salin bj byk kali. Boleh dikatakan average utk 1 lagu dlm 4 jenis pakaian akan ditukar. tul x?
5. Klu time gaduh, hero lawan 20 org pun hero x mati, luka ringan je.Org jahat siap patah kaki, tangan, hidung kena belasah. Terrror btl lah hero Hindustan ni kan. 
6. Kebiasaanya jln cite mesti berkisarkan tentang Cinta..cite hantu, politik, persahabatan ada lah juga tp jarang-jarang.
7. Biasanya klu nk kawin tak belah lelaki miskin, belah wanita yg miskin atau sebaliknya..so tu dah jadi halangan.
8. Kadang-kadang tu kena tembak pun tak mati. tok leh nk ckp apa lah dah nama pun hero kan.

Tp skrg aku tgk fesyen filem diorg ni len dah sket, lebih kepada heroin yang seksi dan mesti diselitkan adegan seks. Ni yg tak berapa nak elok sgt dah. Mungkin diorg ni dah abis idea kot tp kena tarik org tgk cite diorg gak. Mungkin strategi diorg lah kot.klu dulu tgkap leleh..skrg tutup mata..tp btl ker tutup mata?hehehe.


2 comments:

Kucai said...

haha.. btol2.. ni mmg ak sokong.. lately cter hindustan dh x masyuk cam dulu... dlu mmg tgkap leleh kalo tgk.. haha.. skrg kne tutup mate je byk (tutup ke?? haha)

AngahSayang2314 said...

hehehe minat hindustand ya.. heheh angah kureng sikit.. tapi kalau hubby suka la.. syg lama2 tau... betul kata uuu

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates