Tuesday, November 2, 2010

Don't Folllow Me!!!!!

Nang it if you like!! 
Please don't follow me!!hehehe..actually this is not a statement from me regarding "follower". Aku suka korang follow aku . Tp kt sini aku nk bgtau jgn tlg jgn follow belakang ambulan!! Actually, menda ni berkaiatan attitude sesetengah org yg suka follow blakang ambulan. Sini aku nk cite lah sket skrg aku dah pindah umah baru.Alhamdulillah..pastu aku pun kn lah tukar cara idup sket. Bgn pun awl g keje pun awl, dlm 6.30 pagi dah gerak dah. 

So pagi td lebih kurang dekat area Pasar Borong Selayang, ada lah  bunyi ninong..ninong.. x bunyi siren kete polis ambulan ni. so aku nmpk lah lampu ambulan kt blkang so aku pun ke kiri. mcm ada emergancy je ni..Dah aku msk kiri, ada plak kereta dpn aku yg mmg bwk slow tiba-tiba dgr je bunyi siren ambulan tu terus pecut n nk follow blakang ambulan tu. Giler ke apa??? Siap ada 3 buah kereta lg yg follow blakang ambulan tu.Nk kata kaum kerabat yg dlm ambulan tu aku rs bukan, normally diorg pun akan psg emergancy lamp. tul x?

Brader ambulan tu dah lah ngah ada emergancy boleh plak korang dok follow blakang dia laju-laju. Kang terkejut dia ingat kan nk ajak race..x psl2 nk bwk org g hospital, g ajak race plak..pastu x psl2 msk dlm plak..(lubang kubur) aku x ckp ye.korang yg ckp.aku tulis je.hehehe.






Pastu ada sesetengah tu yg x bg laluan, puas brader ambulan tu bg horn.

So kt sini aku suka sgt nk bgtau bg lah laluan kt ambulan tu jln, bygkn lah klu famili korang dlm tu. x ke sakit hati.tul x?

4 comments:

nur said...

agree with u

ALL IN ONE

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

hahah..agreed...diorang ni ingat nak cepat je konon2 follow blakang ambulan..padahal ambulan ade emergency...hadoihh

Your Humble Servant said...

Depa ni memang mau race dengan ambulans lar....

eiela said...

ha, ramai yang saya jumpa macam nih, suka follow ambulans,,nanti kena saman padan muka.

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates