Thursday, October 28, 2010

klu org kampung tnya korang keje apa??nk jwb apa ye..

Biasanya klu abis blaja ke..tkpun x abis blaja ke mesti blk kampung makcik-makcik ada yg sibuk tnya skrg keje apa..pastu klu ada yg keje biasa2 tu mesti ckp "ala keje besa2 je makcik"..so klu ada sape2 yg keje dlm kategori kt bwh tu aku sarankn korang jwb je apa pertnyaan makcik-makcik tu.

Nak tau cmner meh bc lagi k. Kat sini aku bukanlah nk mengajar korang menipu psl keje tu sebenarnya sm je cuma lebih power je lagi.Aku confirm pasni makcik-makcik kt kampung tu xde kecoh and sibuk-sibuk dah nk tau apa pekerjaan kita.hehehe..Aku confirm pasni diorg xkn tnya punya.Almaklumlah kita kn jaga air muka juga kan, pastu yg tnya tu plak mak awek yg korang suka plak.hehehe..

Klu korang keje cleaner skrg ni..korang ckp lah yg korang bekerja sbgai "Floor Engineer".

Klu korang keje sbgai Paramugara/ri ckp lah korang keje sbagai "Flight Assistant".


Klu keje tukang masak, tukang bancuh air atau cuci pinggan bgtau je keje sbgai "Kitchen Crew".

Klu keje sbgai jurujual korang bgtau keje sbgai "Sales Executive".


Pastu klu korang keje sebagai secretary tukar je nama jd " Personal Assistant".
 
Cm member-member aku ramai yg keje sbgai pustakwan..org-org kampung ni selalu ingat keje cop buku..korang leh ckp keje sbgai "Information Officer".

Yg bestnya lg klu keje sbgai tukang kutip hutang korang ckp je korang "ALONG" hehehe..
Amcm ok ? Klu tk brapa nk ok tu korang pandai-pandai lah nk ckp apa pun.x pun terus terang je kt makcik-makcik tu. Tp apa-apa pun x kesah apa keje korang asalkan HALAL.

23 comments:

Zyash said...

hahahaha...kelakar...leh gune pakai ne...

Khumaera Ismail said...

hahha..aku bangga jd miss librarian..no need to change it.. ;)

Razis said...

bagus gak cadangan nie? kalau kerja kilang nak jawab ape?

Latest Entry Blog Razis "Kereta: Kereta Kelisa Berkelajuan Seperti Evo 10"

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hahaha...ok gak ye..leh tukar nama bg sedap sikit

pN.rOs said...

amboi nak begaya la tu kiranya huhu
kalu lecturer nak kata keja as apa br nampak vouge?

Amyna said...

Nice sharing... hahahha!!
*Gelak mengekek..wink*wink~~

Qaseh dalia adelia said...

wakakap...glamer kit...

Mama Mya said...

saya along hehehe

wati3
http://wati3qv3.com

zuk zuhaiza said...

mana ade menipu..seme tuh betol ape..
kalau menganggur nak jawab ape erk?hehe

izyansyazwani said...

hahahaha..brilliant!!!

Mohd Azizul said...

Klu penganggur ckp lah Penganggur..hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

hahaha, tang last tu yang xleh tahan :P

d_tieah said...

Haha..
Tukang kutip hutang tu org yg pungut sgla cukai2 tu boleh guna word along lah ek?

ummi iman said...

hahha..bagus nya!

Idalara said...

keje kerani nak jwb apa2...nak nmpk gaj\h sikit...

aKu jaN said...

mmmm...jwb je la.,keje gitu2 aje..leh la tgung diri niee...heee

ainzuryn said...

akak keje inhouse manager...ok tak?

Zala Wajik said...

Aku tahu kenapa kau suruh cakap dalam bahasa inggeris; sebab nanti orang kampung fikir kerja tu hebat en? hahaha

Cik Su said...

kalau tak keje macam mana

Sca Ndx said...

haha, kelakar. kalau suri rumah, domestic engineer, betul kan?

mamaafzal said...

kalau sonographer?
kakak sy ckp kat anak2 kecik dia, saya ni doktor sebab sonographer keje spital...hehe..:o)

seribahasa.com said...

tambah pangkat setingkat takpe jangan lurus bendul keh..keh...

Eira Avery said...

nk share?

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates