Saturday, October 23, 2010

bila si isteri tiada dirumah si suami akan....

I'm sure that all woman out there will ask what my husband do when I'm not around?...Btl tak isteri2 atau pun bakal2 isteri. Actually you no need to worry, because I tell you what actually your husband do when you're not around and I'm sure that all guy especially husband2 setuju dan menyokong all my statement di bwh..So wives no need to worry anything if you leave ur husband at home..

Kebetulan plak hari Sabtu ni 23/ 10 / 10 wife aku ada team building ajuran company nya..so aku pun tggl berduaan dgn baby ku Nur Iman..So kuar lah topik ni..itu.. 

Meh kita tgk apa si suami lakukan bila tggl di rumah tanpa isteri..



1. Klu yg dah ada anak, biasanya akan tidokan anak dl sblm aktiviti yg best dilakukan..hehehe..x pun mandikn diorg dl.

2. Bila anak dah tido, si suami akn memegang penyapu dan menyapu satu umah dan kemaskn apa yg patut..bgsnya....
siang ikan dan potong ayam utk dimasak.
3. Siang ikan dan potong ayam utk memasak..

4. Masakkn bubur anak..jika anak itu masih baby cm anak aku

basuh botol anak
5. Basuhkn botol anak..
6. Masak lauk dan menanak nasi..nanti isteri pulang x perlu nk masak dah..cian diorg penat
7. basuh baju guna mesin basuh..hehehe, sidai baju dan lipat baju..
8. dan sementara anak masih tido..layari internet utk update blog..hehehe..

Amcm para suami/lelaki yg diluar sn..btl x apa yg aku coretkan disini?? Klu korang x setuju mesti isteri korang atau bakal isteri korang x percaya kn korang klu diorg g outstation..hehehe..so better korang setuju je ngan apa yg aku tulis ni..
Dan pd si isteri, korang dah tau kan what exactly ur husband doing when you're not around..Diorg semuanya baik2 dan bgs2 ni..hehehe..sape x syg bini oooiiiii....

15 comments:

KiN said...

huhu....bagus2.saya xtaw la kan sbb blom pernah kawin lg, tp teori saya mengatakan ni awal2 tahun perkhwinn je...lame2 dah xcamni dah...huhu.hope, awk bukanlah org yg macamni...hehe

Mohd Azizul said...

InsyaAllah akan brterusan..hehehe..ramai lelaki cmni tau..diorg bgs sbnrnya.hehehe

Nur Azila Ismail said...

bgus sungguh :)

Cik Su said...

rajin la palk..hehe

nurain said...

arghhhh!!!
xcayenye..huhu..

nak doa pat bakal suami yang macam ni.huhu

Fa-zlyn said...

bgs3..leh tlg isteri...
saling tolong menolong dan bertolak ansur dlm rumah tangga.. =) thumbs up!

shazat said...

ni standard bro...tapi biasa kalau bini x de kat rumah..makan kat luar la bro....ngee...

are_nyss said...

kan syok kalo sume para suami macam ni..;p

-✿ Ayu ✿- said...

hahaha...bgusnya kalo dpt si suami yg cm ni...
Alhamdulillah...:p

-✿ Ayu ✿- said...

following u!...

Nur Misnan said...

salam azizul..
nice job.. bagus tuh
dapat ringankan beban si isteri..
sama2 membantu kasih bertaut..

Fuziani JSR said...

Sesungguhnya suami yang baik itu ialah suami yang sentiasa meringankan tulang membantu isteri... kerena zaman ini dah ramai isteri yang berkerja, so para suami selalu-selalulah tolong isteri dgn kerja rumah yang x pernah habis..

Farah Sygs said...

rjinnye kamu....bagus2...

nasarudin said...

suka2....

||aLeaSaRa|| said...

e3...nice entry.kite pun tak risau kalau hubby stay umah.Dia terror tau mandikan kembar masa diorang baby.Mak nyer...nge....seram sejuk nk pgg baby tak reti.Anyway smga bro dpt maintain mcm ni dan krm slm pd wife ye.

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates