Saturday, October 30, 2010

Bas terbalik dekat Genting Sempah




sumber gambar : Berita Harian
Terkejut aku tgk bite TV3 kol 12 td yg siarkan psl kemalangan yg berlaku di Genting Sempah. Tak silap aku enam maut manakala 21 lagi dilaporkan cedera selepas sebuah bas pelancongan yang membawa rombongan belia terbabas lalu terbalik di KM38 Genting Sempah dekat sini kira-kira 7.50 malam tadi.

Bas tu membawa 44 penumpang terdiri daripada ahli Belia 4B Kampung Siong, Baling dan dua pemandu bas itu berlaku ketika kenderaan itu menuruni Genting Highlands. Sebanyak tujuh jentera bomba termasuk dari Bentong, Kuala Lumpur, Selayang dan Taman Melawati berkejar ke tempat kejadian untuk mengeluarkan mangsa yang tersepit di bawah bas. Aku hrpkn yg len tu selamat lah kan..yg pegi tetap pegi.

Mangsa dibawa ke Hospital Bentong, Hospital Selayang dan Hospital Kuala Lumpur. Semoga kita akn lebih berhati-hati.

Berikut merupakan nama-nama penumpang yg telah menemui ajal. Al-fatihah buat mereka. 

Mohamad Khairy Mohamad Mazuki, 14;
Mohd Amirul Muhamat Isa, 13;
Mohamad Firdaus Rosedi, 16;
Mohammad Yussof A. Akhit, 16;
Mohd Ridzuan Husin, 17;
Muhd Fahmi Abdul Mustaffa, 17.

Meh kita tgk video sket..Video ni aku search kt YouTube. Baru je aritu tragedi 10/10/10 yg melibatkan bas berlaku, hari berlaku lagi. Nek seram plak bila pk2 nk nek bas klu cm ni kan.


3 comments:

ken said...

tragic :(

munna said...

alahai.. muda2 lagi yg terlibat .. Al- Fatihah

AdiaLuze said...

Al-Fatihah kpd yg tlh pergi...

Ni aku pun gerun je nak nek bas...Tp kalo pk, kalo dh ajal, nek apa pun kalo nk jd, jd jgk..kan?kan?kan?

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates