Friday, January 14, 2011

Teksi Pink utk wanita

Teksi Pink utk wanita..tk kesah warna apa pun aku rs janji teksi utk wanita. Sekarang ni kecoh btl kes pemandu teksi yang suka menyamun dan merogol wanita..sure ramai wanita-wanita event makcik-makcik pun takut nak naik teksi klu byk kes mcm ni jadi kan. Kalau tahun lepas gerabak khas komuter utk wanita diperkenalkan apasalahnya kalau kita perkenalkan teksi untuk wanita pulak dan pemandunya of course lah wanita juga. Apa kata wanita kt Malaysia kalau menda cmni di perkenalkan?


Tak silap aku kat Iran dan Mexico pun dan lama teksi utk wanita."The pink taxi only for women " Al-maklumlah ada segelintir pemandu ni agak giler seks, pantang nampak yang dahi licin sikit, yang terdedah sikit terus naik nafsu shawat tu.. itu yang terus melencong ke hutan atau ke semak bukit mana-mana entah..janji nafsu dapat dipuaskan. Kecian pemandu teksi yang lain, akibat segelintir mcm tu nama diorg jadi buruk.

Kalau dah giler seks sgt tu pergi lah langgan pelacur ke, mak nyah ke, RM 50 pun dah dpt kot daripada rogol anak org yang tak bersalah tu. Bodoh punya orang!

Mgkn akan ada iktiar kerajaan dlm menangani masalah dan kita tggu aje lah..maybe buat sementara tu aku nak bagi lah tip terutama kaum wanita ni bila naik teksi. Antara tip tu adalah:
 a) make sure korang bawak penyembur..kalau leh yang cili punya..hehehe..tkde pegi beli takpun buat je..beli dan tumbuk cili tu..letak dlm air..leh jadikan senjata tu..sembur je mata diorg kalau ada perkara yang tak diingini berlaku..
b) sebelum korang naik teksi tu tgk dl no plate teksi tu dan telefon atau sms kepada keluarga atau kawan-kawan. Lagi bgs korang telefon ckp je dpn-dpn pemandu teksi tu yang korang dlm teksi dgn no plate sekian dan sekian...
c) kalau boleh jgn naik teksi sorang-sorang bila time mlm pastikan berteman..kalau terpaksa juga follow tip (b).


korang ada tak tip yang lain? klu ada bg tau lah kita kongsi pada wanita-wanita yang lain.  

27 comments:

currentlife2u said...

nice sharing..teksi for safety..huhuhu

Aya^Yaya said...

waaaa shomey tol teksi nie..
rase lg selamat kot kalo ade teksi khas utk girl kt mesia nie...
terjamin kit keselamatan...

s.y.a.r.q said...

wah..bagusnye,,kalau ade teksi pink ni xde lah takot-takot nak naik teksi lagi :)

sherry said...

yang penting selamat sampai ke tempat yang ditujui dalam masa yang dikehendaki..so, tak kisahlah teksi tu kaler apa..ni pada pendapat aunty lah ye/

Farah Malek Shoppe said...

saye sokong teksi pink!

pesona algebra said...

heeeeeeeee. terbaik pnya teksi pinK!!

fyna said...

bgos la kalau ade taxi macam nih kat malaysia..terjamin keselamatan...eheheh

jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

w.a.n.i.e said...

hehehe...comelnye pink

nadzirah aqilah said...

nape tak kaler merak ek? kan lagi perkasa gitu.. ngeeee

Faza said...

btui...skang nak naik teksi pon seram..rmai sangat syaitan bertopengkan manusia..yang tak berape seksi pon die rembat..sunat lg untuk org2 caM ni..

npe pink je tuk wanita..wane purple xleh ke?hehehe

rizwan's sweetheart said...

macam ni barulah tak takut nak nek taxi

biskut said...

dan juga apa guna bagi yang ada isteri?tak cukup?

kalau dah diperkenalkan selepas nih,jangan pulak ada yang tersilap naik...komuter pon ada yang masih nak masuk koc wanita.

Teratai Ibunda Catering said...

good idea~

shereena said...

sokong teksi pink!!kiut..hahaha...meh baca my new entry..ada gitar pink!..

Siti Safiyyah said...

haa elok gak tu ade teksi macam ni kat malaysia..tapi risau pulak kang yg lelaki menyamar jd ppuan..hehe

p/s: tips penyembur tu nak try lah!

misSbLurRy said...

terus teringat van pink kat pangkor...
ahahah chomel

Liquid said...

bgslah kalo de cmni kt mesia ni uhu

iRa~" said...

btol2..sokong tips2 tu..
mmg rasa was2 sungguh kalo naik sorang2 dlm teksi tu..
kalo blh mmg elakkan..
nice info!
mmg sll wat tips (b)..

Miecyber said...

Boleh tak saya naik Teksi Pink sebab saya budak baik...


Ana Raffali ikon Jabatan Muzium

yastro said...

Bagus gak idea tu...cuma derang x lek amik org laki la kottt...ade ke yg nak wat cm tu haaa..pas tu kalau ada couple nak nek camne lak??

ch!natsu said...

menarik..!! bgus jgk klu wat kat cnie kan? huhu..

IeDa said...

bagus gk kalo kt malaysia pon ada taxi mcm ni.. :)

Nadia arRumaisha said...

wahhhhh comel nyer warne tuh..... like like like

mizz nanas said...

omg! sgt suweettt! pink kaler! heheh ehhh tp kat pangkor pun ade gak kan van kaler pink ni...hehe

kmvsblogger said...

a'ah pangkor ada..mahal tu kena byr RM10 kan sekali naik..penah g sn..

aisyahalya said...

comelnyerr...seronok balik keje naik pink cab... hihihihih

| cik azeya | said...

wahhh


kiutnyeeee

:)

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates