Tuesday, October 19, 2010

Bila kompang dipalu...

Selamat pengantin baru.
Selamat berbahgia.
Selamat ke anak cucu.
Selamat sejahtera.





Itu merupakan antara bait-bait lirik lagu yg sememangnya famos yg didendangkan oleh Saloma dan dipsg ketika hari perkahwinan. Sebelum tu meh kita tgk sket koleksi-koleksi gmbr yg dah disnap oleh abah ms hari penikahan "Azmin & Nora".Utk makluman semua Nora ni adalah sepupu abah merangkap mak long Nur Iman.

Hari Pernikahan (9/10/10)
Pd tarikh 09/10/10 maka scr sahnya Nora yakni Mak Long Nur Iman mnjd isteri yg sah kpd uncle Azmin apabila Ijab & kalbu telah selamat dilaksanakn dgn sekali lafaz di masjid Sungai Besar. Alhamdulillah....akan bertmbh lg umat Nabi Muhamad x lm lg ni.hehehe. Ibu n Nur Iman x ketingganlan ucapkn tahniah.

Skrg Moh kita tgk warna-warni hari persandingan Nora dan Azmin(Boy) pd 10/10/10. Tarikh keramat ni, pasni mmg x jumpa dah tarikh ni.

Hari Persandingan (10/10/10)

Rombongan penganti terpaksa melalui 3 tol nk masuk balai bomba ni. Almaklumlah Pak Long ahli bomba.
Pengantin lelaki dihalang laluan oleh Abg Hulk Hogan versi Malayu.hehehe..Antara gimik-gimik yg ada. Ha ingat senang nak ambik anak pempuan org cmtu je.hehehe


Setelah 3 halangan berjy dilalui akhir 2 hati ini dipertemukan.
Sama cantik, sm padan, bak pinang dibelah 2 bak kata org.


Sekarang meh kita tgk plak belakang tabir utk majlis perkhwinan diorg ni.



Abang, Kakak Buburnya diSINI!!!!!. Yg sedihnya x ramai yg nmpk walaupn signboardnya dah ditulis. Terpaks ditukar dkt ngan Nasi n lauk-pauk.huhuhu


Pak Lang(kanan) : Ko jg elok-elok ank sedara aku tu!!!!
Pak Anjang( kiri) : Sabar Lang -sabar.Malu org tgk ni.
Pak Cik Halim (bj pink) : Mak okey je.

Pak Lang(kanan) : Aku bkn apa, ni nk tnjk jari aku kecut dah ni.Dr smlm basuh pinggan ni.huhu.
Pak Anjang( kiri) : mmmm..ingat ko nk marah dia(pengantin) td

------------------------------------
Hehehe, Pak Lang, Pak Anjang n Pakcik Halim jgn marah ye..Gurau je.

Ketibaan Tok, Pak Long and Makcik Timah dr Penang. Ni Penang mai tau
Nur Iman sempat bergmbr ngan Tok dan Makcik Timah
Ni plak acara cabutan bertuah bg ajk-ajk kenduri.

Ha Nur Iman pun pakai baju Pink jg,amcm bergaya and cantik x sy??

Ayam golek yg tgh digolek.hehehe.Nyummm-nyummm sodap ni

Adik pengantin pempuan yg dipapah oleh abg Hulk Hogan.Sj je nk tnjk kuat lah tu



Ni gmbr Nur Iman brsm Tok Ma n nenek-nenek muda dan makcik-makcik.

Ni lah Nek Yang Nur Iman..

Abah bsh pinggan ke main air tu.hehehe

Ni plak gmbr pengantin lama bersm anaknya.hehehe


video
Bapak pengantin perempuan yakni Tok Long Nur Iman tidak ketinggaln melepas gian menyanyi. So kpd sape2 nk dgr lagu penuh, sila dptkn CD/VCD di pasaran Bomba.hehehe.Sorilah ye psl quality video agk kureng psl tgkp gn hp murah abah.hehehe

-TAMAT SUDAH-

Alhamdulillah, semuanya berjln lancar, dan dikesempatan ini kami ingin mengucapkn "selamat pengantin baru" kpd Azmin and Nora, smg kekal hingga ke akhir hayat dan cepat-cepat bg Pak Long n Mak Long cucu.hehehe

0 comments:

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates