Wednesday, October 20, 2010

Tip klu lift rosak..

Aku rs klu korang yg tggl kt umah flat mesti penah alami menda ni, iaitu klu nak trn lift mesti kn nek ats dl.Laaa..knp plak kena nek ats dl br dpt trn???Pelik-pelik..tp itulah realiti klu lift ada 2 tp 1 rosak. Cmner tu???1 bangunan ada 15 Tingkt...

cmni lah keadaan klu lift rosak--credit pd owner picture ni

Perkara ni aku slalu sgt dah alami and for you all punya information aku  duk tgkt 11..dan apa yg aku pasan adalh klu lift 1 je yg ok mesti mesti full je klu nk trn...Tekan kali kedua pun full lg..kali ketiga full lg bila nk trn..Pikir punya pk..rupa2nya penghuni2 kt tingkt bwh ni dah nek lift dl and g ke ats..Tu lah psl penuh, psl diorg tau klu diorg x nek ats dl confirm punya akn penuh bila time trn.


So skrg ni aku dah tau dah apa nk bt klu 1 lift rosak, ni lah petuanya korang nek ats dl n br trn..klu x jgn mimpi korang nk sapai tmpt keje on time. Yg management pun satu hal, apahal x service lift tu selalu..duit maintenance dah byr dah kan..and lift ni pun satu time pagi org nk g keje br nk rosak, apsl ko xnk rosak time mlm ke..tghari ke..


InsyaAllah..ujung bulan ni kami sekeluarga akn msk umah sendiri dah...So skrg korang tau lah ye apa nk wat klu lift tmpt korang rosak time pick hour iaitu time nk g keje.

1 comments:

Dilakochan said...

Hahaha betul tuh.
Agak2 pagi2 time sesak tu.
Muncul lift, redah je. Xkire lah lift tu nak naik pun.

Even dkt mall pun buat cenggitu! ;))

Design by The Blogger Templates Karjat Resorts

Design by The Blogger Templates